Reisheid ontvangt Liebster Award

Leuk nieuws via Instagram! Door Daphne van foodandflipflops.com werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is bedoeld om nieuwe blogs onder de aandacht te brengen en om meer te weten te komen over de persoon achter de blogger.
Een welkome nominatie dus, Daphne, dankjewel daarvoor!

Van Daphne ontving ik deze 11 vragen om te beantwoorden:

Waar komt jouw passie voor reizen vandaan?

Als kind schreef ik al in vriendenboekjes dat ik ontdekkingsreiziger wilde worden. Ik leerde alle hoofdsteden van de wereld uit mijn hoofd en fantaseerde dan hoe het zou zijn om daar heen te gaan. Uren kon ik naar een landkaart staren en door encyclopedieën en atlassen bladeren. Ik ben altijd al bijzonder geïnteresseerd geweest in andere culturen, religies, talen en de bouwwerken van oude beschavingen. Met mijn ouders ging ik vroeger vaak op vakantie binnen Europa, waarbij we veel gingen bezichtigen. Daar genoot ik intens van. We zijn ook een keer een maand naar  Australië gegaan, waar we twee weken bij mijn tante in Sydney zijn geweest en twee weken een roadtrip hebben gemaakt langs de Gold Coast. Toen was ik helemaal niet meer te stuiten. Vanaf het moment dat ik ben gaan werken en mijn eigen geld kon verdienen, ben ik gaan reizen. Zoveel mogelijk!

Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?

Ik ben altijd druk bezig en heb vaak tijd te kort. Ik ben single mama van een prachtige dochter van 4, en ik wil zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen. Ze gaat ook gewoon mee op reis, en ik zie dat als een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Naast mama zijn, reizen en bloggen over reizen werk ik fulltime als beheerder van woonwagenlocaties. Daarnaast heb ik samen met mijn neef een soort landgoedje  gekocht in het buitengebied van Weert, waar we veel verblijven. Er is een boomgaard, een moestuin, een jachthuis en er zijn dus altijd wel wat karweitjes  om te doen. We zitten er ook geregeld met vrienden, dan gaan we daar eten en rond het kampvuur zitten. Je vindt er vooral rust, omdat je alleen maar groen om je heen ziet en de vogeltjes hoort. Heerlijk is dat! Verder volg  ik sinds vorig jaar een cursus portretschilderen en doe ik aan krachttraining. De tijd die nog overblijft breng ik graag door met familie en vrienden. Gezellig samen eten, kletsen, koken, of juist uit eten. Altijd met een goed glas wijn erbij!

11933449_10207584706959762_5958634818447715275_n
Kampvuur in onze tuin met vrienden

Wat is jouw favoriete land en waarom?

IJsland is bij mij favoriet. Nergens heb ik zo veel indrukwekkende natuur gezien. Het landschap is bijna dramatisch, heel desolaat en toch sprookjesachtig mooi. Ik ben in constante staat van verwondering geweest. Neem daarbij lekker en vers eten, vriendelijke mensen en schattige dorpjes, en ik was verkocht.

Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?

Mijn onrust! Ik kan niet niks doen, ik ben altijd bezig met vanalles en nog wat. Van buiten oog ik rustig, maar van binnen woedt er storm. Ik lijd echt aan interne ADHD. Als ik niks doe, voel ik me niet op mijn gemak. Op een strandbedje liggen is er voor mij dan ook niet bij! Soms is dit wel eens vermoeiend.
20140314_121729 b
Bij de Skogafoss waterval, IJsland

Waar kun je echt van genieten buiten het reizen om?

Van mijn dochtertje! Ik vind het geweldig om te zien hoe ze de wereld bekijkt,  hoe ze groeit, hoe ze leert en steeds verder opgroeit tot een mooi mens. Niet alleen buiten het reizen om natuurlijk, aangezien ze mee gaat op reis.

Wat is jouw favoriete hotspot, waarom deze en waar kunnen we hem vinden?

Mijn favoriete hotspot vind je in Rome. Rome is een van mijn favoriete steden en ik ben er dan ook meerdere keren geweest. Het plein bij het Pantheon vind ik het mooist. Daar voel ik de oudheid het meest, lijkt wel. Iedere keer wanneer ik in Rome ben ga ik een ijsje halen bij de ijssalon die aan dat plein ligt, en dan ga ik op de fontein zitten. Kijken naar de mensen die allemaal voorbij komen en de oudheid inademen.
2013-02-09_1360437350
In Praag toen Nikki nog klein was

 

Wat was je grootste blunder ooit, waar mensen het nu nog over hebben?

Begin van dit jaar op Cuba, toen we zonder contant geld met een auto vanuit het oosten naar Havana vertrokken en in het midden van Cuba strandden zonder benzine, eten en slaapplek. We wisten wel dat je alleen in de grote steden kon pinnen, maar hadden even gemist dat ze alleen Visa accepteerden, en geen Mastercard… Daar stonden we dan. We zijn opgevangen door de lokale bevolking en we mochten bij mensen thuis slapen. Het was wachten tot het weer maandag werd en de grotere bank open ging, waar die mensen een gesprek voor ons hadden geregeld. Na een hoop gedoe kregen we die maandag geld mee met de Mastercard. Havana hebben we toen niet meer gehaald, omdat ons vliegtuig de volgende dag alweer vertrok vanuit het oosten van Cuba. Ik baalde als een stekker, maar nu kan ik er wel mee lachen!

Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?

Ik wil met de auto naar China. Gewoon, omdat het kan. Ik hou van autorijden en van roadtrips. China klinkt zo ver weg, maar je kunt er dus gewoon met de auto naar toe. Het fascineert me dat je over land zo ver kunt rijden. Deze droomwens heb ik wel eens uitgesproken richting familie en vrienden. Die me voor gek verklaren. (Wat me overigens alleen nog maar meer motiveert om het daadwerkelijk te doen.) Wat ik nog tegen niemand heb verteld, is dat ik daarna ook naar Kaapstad rij met de auto. Gewoon, omdat het kan.

Toeristenkiekje voor de skyline van Manhattan
Toeristenkiekje voor de skyline van Manhattan

Wat is het vreemdste wat je ooit hebt gegeten?

In IJsland at ik walvis en papegaaiduiker. Ook heb ik wel eens krokodil gegeten in Australië en duivenpastei en schapenkop in Marokko. Maar ook de Haggis (met hart, long en lever gevulde schapenmaag )in Schotland mocht niet ontbreken, en die viel niet tegen! Ik hou van rare dingen uitproberen.

Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?

Ik zou nu eigenlijk IJsland moeten zeggen, omdat ik dat het mooiste land vond. Toch ga ik voor Ierland. Het uitgestrekte groen, woeste zee, de mysterie, prachtige dorpjes en steden, en de vrolijkste bevolking ever! Het klinkt raar, maar ook het klimaat staat me wel aan. Ik hou helemaal niet zo van hitte en zon. Ik ben een herfstmens, en daar heb je in Ierland veel van!
Hier sta ik op de Giant's Causeway, Noord-Ierland
Op de Giant’s Causeway, Noord-Ierland

Hoe ziet je favoriete weekend in Nederland eruit?

Op zaterdag op het gemak ontbijten, even over de markt struinen en daarna wat werken op ons landgoedje, lekker buiten bezig zijn. ’s Avonds uitgebreid uit eten en een paar glazen goede wijn drinken! Op zondag een gezellig dagje uit, we wonen in de grensregio met België en Duitsland dus we kunnen veel kanten op zonder dat we echt ver hoeven te gaan. Wat ik vaker doe is een letter prikken uit het alfabet en dan kijken welke plaats met die beginletter er op minder dan 2 uur  rijden van huis liggen. Daar rijden we dan heen. Dan heb je echt geen idee waar je terecht komt en het is altijd verassend.

Nu weten jullie wat meer over de persoon achter Reisheid!

Ik ga de Liebster-Award doorgeven aan de volgende bloggers:

Fardou Bakkr – Fardoubakker.nl
Sander en Jolien –Geenhagelslag.nl
Margreet – Reisverhaaltjes.nl
Patrick – Patrickopreis.nl

Bloggers opgelet, voor jullie bedacht ik de volgende 11 vragen:

1. Wat is jouw favoriete manier van reizen?
2. Wat is de meest bijzondere stad waar je ooit bent geweest?
3. Wie is je reismaatje? Of reis je liever alleen?
4. Wat is de vreselijkste plek waar je ooit hebt moeten slapen?
5. Welk reismoment is jou het meest bijgebleven?
6. Wat was de meest bijzondere grensovergang die je bent gepasseerd?
7. Wat is de mooiste roadtrip die je ooit hebt gemaakt?
8. Heb je wel eens angstige momenten gehad op reis?
9. Wat doe je graag als je thuis bent?
10. Hoe ziet jouw ideale toekomst er uit?
11. Wat is je favoriete vervoermiddel?

De regels van de Liebster Award:

 • Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft;
 • Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft;
 • Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen;
 • Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers;
 • Als je de link van je Liebster Award Blog deelt op Social Media, tag dan de blogger die jou genomineerd heeft en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen.

Wat zijn jouw antwoorden op de vragen?

Kies een vraag uit en laat je reactie achter. Ik ben benieuwd!

5 Reacties

 1. Leuk om te lezen ! Met de auto naar China ? En dan nog even door naar Kaapstad, gewoon omdat het kan☺en die drang heb je nog meer, omdat je familie en vrienden je voor gek verklaren ? Grappig geschreven ! Dat je dat durft, heel bijzonder ! Ik ben in Nederland al een bange kip achter het stuur ! Als jij nou rijdt wil ik wel mee
  Dankje, dat je mij hebt genomineerd voor de Liebster Award en uiteraard zal ik je vragen gaan beantwoorden !

  1. Graag gedaan Margreet! Leuk dat je mee doet 🙂 En ik zal een plekje in de auto voor je vrijhouden, als ik naar China en naar Kaapstad rij 😉

 2. Super leuke antwoorden! Bedankt voor het meedoen en het delen van de Liebster award! Ijsland staat hoog op mijn lijst maar zeker een aanrader dus? Enne dat geld in Cuba, haha, ergens herkenbaar maar niet zo erg als hoe jij het hebt beleefd, dat je Havana daarvoor hebt moeten laten schieten! Balen zeg. En dat Haggis, getverdemme …. knap dat je dat op hebt. Ieuw. Krijg ter plekken kippenvel bij het idee.

  1. Dankje Daphne! Jij bedankt voor het nomineren, super leuk! IJsland kan ik je absoluut aanraden, het is echt magnifiek mooi. En steeds vaker in de aanbieding! Je moet er wel echt een 4 wheel drive huren, anders kom je nergens. En Cuba, tja, balen hoor dat ik Havana heb gemist maar dat geeft een reden om nog een keer terug te gaan, wat beslist geen straf is 😉 De Haggis was niet zo smerig als het klinkt, ik zat van tevoren te walgen maar het was goed te knauzen dat spul, haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.