Bremen met kinderen

Marktplatz Bremen

We waren gisteren in Bremen en ik moet zeggen, deze stad heeft ons aangenaam verrast! Ik heb geen tijd gehad om me voor te bereiden op ons bezoek aan Bremen, gezien ik een redelijk impulsieve reis naar Denemarken had gepland en we ’s ochtends pas besloten om onze doorreis naar Denemarken in Bremen te onderbreken voor een middag en avond in deze Hanzestad.

Bremen is relatief dichtbij Nederland en daardoor een ideale uitvalsbasis voor een weekendje uit met kinderen. De stad heeft vanalles te bieden voor jong en oud. Wij maakten een wandeling door Bremen langs een aantal bezienswaardigheden. Een overzicht van Bremen in vogelvlucht:

Bremer Stadsmuzikanten
Bremer Stadsmuzikanten

1. Das Schnoorviertel. Dit is een leuke verzameling van kleine steegjes die je leiden langs vele pittoreske gebouwtjes uit de 15e en 16e eeuw, waarin allerhande winkeltjes met snuisterijen zijn gevestigd, vele knusse restaurantjes, mooie Gaststüben en prachtige huisjes.

Mooi restaurantje in het Schnoor viertel
Mooi restaurantje in het Schnoor viertel

2. Het Rathaus en de Marktplatz. Het 15e eeuwse gotische Stadhuis staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en ligt aan een prachtig plein: de Marktplatz. Rondom de Marktplatz liggen een aantal imposante gebouwen en gevelhuizen.

3. Overal kom je ze tegen: de Bremer stadsmuzikanten. De ezel, de hond, de kat en de haan uit het bekende sprookje van de Gebroeders Grimm die samen naar Bremen wilden gaan om daar muzikant te worden. Op diverse plekken in de stad vind je beelden van de Bremer stadsmuzikanten.

Een winkeltje in het Schnoorviertel
Een winkeltje in het Schnoorviertel

4. De Böttcherstraße. Deze steeg is een 110 meter lang ‘gesamtkunstwerk’ waar bijzondere architectuur te zien is en zich enkele musea, restaurants, ateliers en een carillon bevinden.
5. Sint Petri Dom. De kathedraal van Bremen was oorspronkelijk een houten kerk uit 789 welke in de loop der tijd werd vervangen door een enorme stenen kathedraal.
6. Aan de Marktplatz bij John Benton kun je leuk zitten met uitzicht op het oude plein. Je kunt er heerlijk eten en het is niet duur! Ze hebben fijne kindermenu’s met een gratis ijsje toe. Daar scoor je natuurlijk mee bij ons Hollanders ;)!

Rathaus Bremen
Rathaus Bremen

Ben jij weleens in Bremen geweest?

4 Reacties

  1. Leuk, Bremen! Wij wonen in Groningen en Bremen is voor ons net zo ver als Amsterdam, dus we doen zo af en toe doen we een dagje Bremen. Leuke stad en voelt verder weg dan het is Oldenburg is trouwens ook leuk, iets kleinschaliger en nog dichter bij de grens!

    1. Wat leuk Narelle! Het is voor jullie inderdaad dichtbij. Wij wonen in Limburg, maar ik vond het nog goed te doen. Het was in ieder geval de moeite waard. En een goede tip, Oldenburg! Dankjewel voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.