Over Reisheid

Hoi, ik ben Kelly. Ik ben dertiger, single mama, ondernemer, ontdekkingsreiziger, verhalenverteller, portretschilder en fotoknipper.

Samen met mijn dochtertje Nikki van 7 maak ik een wereldreis in stukjes. Want op wereldreis, dat doen we in de schoolvakanties. Door het reizen ziet ze hoe de natuur er uit ziet, hoe andere mensen leven, dat er hoge bergen zijn en woeste zeeën, welke dieren er allemaal bestaan en dat rijkdom niet vanzelfsprekend is. Een kind is als een blanco boek en het is aan de ouders om de eerste pagina’s te beschrijven. Dit is mijn manier.

Aanschouw de pracht van de nalatenschap van de oude culturen. Laat je overweldigen door de schoonheid en woestenij van de natuur, die overal anders is. Ontdek de zingeving van andere religies. Ga op in de tradities en gebruiken van een vreemde cultuur. Leer nieuwe talen. Adem de geur van een andere lucht in. Sluit vriendschap met mensen die anders zijn dan jij. En ervaar dat overal ter wereld fijne mensen wonen, hoe de situatie in hun land ook is. Je leert, je ziet, je proeft, je beleeft en ervaart en voelt daarbij dat je leeft, dat je bent. Je leert beter te relativeren en dankbaar te zijn voor wat je hebt. Het is niet vanzelfsprekend dat overal gezondheidszorg is, maar overal ter wereld zorgen mensen voor elkaar. Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend dat ze zich elke dag kunnen wassen, maar overal ter wereld zijn er mensen, rein van ziel. Het is niet vanzelfsprekend dat er elke dag eten is en schoon drinkwater, maar overal ter wereld zijn er mensen die zich voeden met liefde en dankbaarheid. Iedere reis leert je een aantal levenslessen die geen boek kan beschrijven en die geen school kan onderwijzen. Stel jezelf open en de wereld stelt zich open voor jou. Iedereen heeft vleugels. Je moet alleen leren hoe je moet vliegen.

Samen hebben wij alle reisheid in pacht.

Mijn dochtertje kijkt uit over Wadi Rum

6 Reacties

  1. Bij het zoeken naar reiservaringen met kleine kinderen kwam ik op deze site terecht, ook ik ben een single moeder met een kleine dame van 1,5. Na deze zomer hebben we er nu 4 Europese bestemmingen opzitten en ben ik me nu aan het oriënteren voor een eerste gezamenlijke backpackreis naar Azië… je site werkt ontzettend inspirerend en bevestigd alleen maar dat ik mijn onzekerheden opzij moet zetten en het gewoon moet gaan doen. Ik ga je zeker volgen

    1. Leuk om te horen Jessica! Wat mooi dat jullie samen al wat reizen hebben gemaakt en je Azië-plannen: gaaf!! Ik zeg doen! Leuk dat je ons volgt en als je nog tips nodig hebt, weet je me te vinden. Groetjes vanuit Brazilië, Kelly

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.