Autoroute Gran Canaria: deel 1

Barranco de las vacas, Gran Canaria

De grotwoningen in Cuevas Bejames, een spannende hiking trail, de indrukwekkende Barranco de las Vacas, waanzinnige vergezichten en de duinen van Maspolomas.

Gran Canaria is werkelijk een plaatje. Ik vind het zelfs één van de mooiste eilanden die ik ooit heb gezien. Zoveel natuurschoon op een klein hoopje gegooid, waanzinnige uitzichten, indrukwekkende kloven, toffe hikingtrails, spectaculaire autoroutes en nog veel meer superlatieven. Ga maar kijken. Het eiland staat bij de meeste mensen bekend om zijn zonnige stranden en het wilde uitgaansleven, maar in deze 3-delige blogserie neem ik je mee het prachtige binnenland van Gran Canaria in.

Autoroute Gran Canaria
De route

Barranco de Guayedeque en de Cuevas Bejames

Vanuit het vliegveld rijden we via Ingenio en Aguïmes de bergen in, naar Barranco de Guayadeque. Barranco de Guayadeque is een prachtig en indrukwekkend ravijn waar je ongerepte natuur aantreft. Door het ravijn loopt een hikingtrail. We parkeren de auto bij restaurant Vega. Links naast het restaurant kun je een klein rondje van 10 minuten lopen met mooie uitzichten over het ravijn. Er zijn ook wat grotwoningen, maar het is erg toeristisch. We rijden al snel door naar de Cuevas Bejames, de echte grotwoningen. Hier kun je ook een klein grotkerkje bezoeken. Links langs de kerk loopt een pad omhoog langs de grotwoningen. Waar het pad weer terug loopt omlaag, gaan wij verder omhoog de berg op. Het is een pittige klim naar boven, langs diepe afgronden zonder afzetting. We lopen over smalle paadjes met grote stenen. Deze hikingtrail is echt gaaf om te lopen, maar best zwaar en niet geschikt om met kinderen te doen. Aan de top word je beloond met een mooi uitzicht. Ook onderweg naar boven zie je mooie vergezichten.

Barranco de las Vacas

We picknicken voor lunch en dan rijden we door naar de Barranco de las Vacas, die doet denken aan Antalope Canyon in Amerika. Het is een verborgen pareltje waar weinig toeristen komen en het is nog best lastig te vinden. In bocht 14 op de GC1, vlak voor de bocht is aan de rechterkant een plek voor 1 auto. We hebben geluk en zetten de auto daar neer. In eerste instantie kunnen we geen pad vinden maar dan blijkt dat we de weg moeten oversteken, vlak voor de bocht over de vangrail moeten klimmen en dan zien we iets dat op een steil pad naar beneden lijkt. We lopen onder een klein tunneltje door dat onderin de kloof ligt en dan wordt het een beetje klimmen. Maar de moeite wordt beloond en we zien de geweldig mooie kloof.

Mirador Degollada de La Yegua

Na onze klimtocht door de kloof rijden we via Fagata naar het Mirador
Degollada de La Yegua
aan de GC60 waar je magnifieke uitzichten hebt. Deze hele weg rijden is überhaupt een feestje.

Uitzicht vanaf het Mirador Degollada de la Yegua
Uitzicht vanaf het Mirador Degollada de la Yegua

Maspolomas

Na deze dag in het binnenland waar we geweldig mooie plekken hebben mogen ontdekken, rijden we Maspolomas binnen waar we zullen overnachten. Deze drukke stad is een groot contrast met de stilte en de natuur in het binnenland 🙂 We rijden eerst nog door naar de duinen van Maspolomas. Het is net een woestijn! En dat in de stad, heel apart!

De duinen van Maspolomas
De duinen van Maspolomas

In de avond gaan we heerlijk uit eten in de stad. We genieten van verse vis en de lekkerste tapas. En natuurlijk van een lekkere Spaanse wijn 🙂

En, hoe bevalt Gran Canaria? Het is waanzinnig mooi toch! In het volgende deel van deze blogserie neem ik je mee naar een ander mooi stukje van dit bijzondere eiland. Lees je mee?

7 Reacties

  1. Jaaaa, schítterend! Die Barranco de Guayadeque, waar ik geen foto’s van heb, en dan die Barranco de las Vacas, waarvan ik nog in mijn blog schreef dat ik het zo jammer vond dat i die gemist had. Gaaf dat je er geweest bent! Ook bij die Degollada de La Yegua. Dat vond ik ook schitterend. Prachtige route heb je gereden! Gran Canaria is zo mooi!

    1. Ik ben ook helemaal lyrisch geworden wat Gran Canaria betreft. Echt súper mooi en er is zoveel te zien. Het was ook echt een schitterende route, ik viel van de ene verbazing in de andere. Jammer dat je die kloof gemist hebt! Dan moét je nog eens terug

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.