Zomervakantie: 3 weken backpacken door Zuid-Oost Azië

de route

Tropische stranden in verre oorden, lange zomeravonden in bruisende wereldsteden, exotische diersoorten spotten in landen hier ver vandaan, ronddwalen door de resten van lang vervlogen beschavingen…

Dat was zo’n beetje wat me bezig hield in januari, toen we terug keerden uit de kou van de Alpen. Dus ging ik aan de slag.

Januari is de perfecte maand om de zomervakantie te boeken. Je kunt profiteren van leuke vroegboekkortingen, want veel vliegmaatschappijen en touroperators hebben in het begin van het jaar mooie aanbiedingen. Zo hebben wij een paar fijne open jaw vliegtickets kunnen scoren in de sale van Etihad. Naar: Azië!

Op Singapore na ben ik nog nooit in Azië geweest. Azië trekt me al lang en nu is het moment dan eindelijk aangebroken: in de zomer gaan we drie weken backpacken door Thailand, Cambodja en Viëtnam 🙂 Samen met het reisgezelschap werd de route uitgestippeld. We hadden oorspronkelijk het idee om in Noord-Viëtnam te beginnen en dan via Laos en Cambodja naar het zuiden af te zakken. Thailand lonkte echter te veel en sprak ons toch meer aan als de eerste echte Azië ervaring. Ook qua vliegen was dit gunstiger. We vonden uiteindelijk een paar fijne tickets waarmee we heen vliegen op Bangkok en terug via Ho Chi Minh City in Viëtnam.

De route ziet er als volgt uit:

de route
de route

We beginnen in Bangkok waar we enkele dagen zullen verblijven. In Bangkok zelf is al genoeg te zien, maar we willen ook nog een aantal dagtrips vanuit Bangkok maken naar o.a. de tempels van Ayutthaya, Death Railway over de River Kwai en eventueel de drijvende markt Damnoen Saduak. Vervolgens reizen we naar het eiland Koh Chang (een nog redelijk authentiek bounty eilandje met een wilde jungle) om enkele dagen te relaxen en wildlife te spotten. Dan door naar Cambodja, waar een bezoek aan Siem Reap, Angkor Wat, het Tonle Sap meer en Phnom Penh niet mag ontbreken. We eindigen onze reis met een meerdaagse tocht per boot door de Mekong Delta in het zuiden van Viëtnam en enkele dagen in Ho Chi Minh City, het oude Saigon. Van daaruit vliegen we weer naar huis.

image
bron foto’s: pinterest

image image

 

 

 

 

 

Wat vind je van deze reis? Hebben jullie nog tips voor deze route met kinderen?

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.