4 Reacties

  1. Ooit, lang geleden, was ik in Nepal. Een dame en haar dochter vroegen me mee naar het ‘offerfeest’. Wist ik veel wat dit inhield. Er werd geslacht à volonté, gewoon de kop eraf. Het dier zag wel minst af zo, maar toch heel indrukwekkend. De dame en haar dochter hadden elk 12-15 messen mee. Ze hadden ook een lange stok en een driehoek mee. Van zodra de buffels geslacht waren vroegen ze mij om ze op de rug te leggen dmv de stok en de driehoek, die ik als hefboom gebruikte. Ik kan nu wel tegen geslachte kippen, maar dat is wel wat anders. Ik deed het wel, maar zo’n beest kan zwaar zijn. Alleen mannelijke dieren werden geslacht. De dames gingen onmiddellijk het ganse pakket wat bij elk van hen hing te slingeren, bij de basis afsnijden, met het materiaal er nog in. Doordat dit de messen erg afbot, hadden ze er veel mee. Ze maakten porte monnaies van de verpakking, dat is het zachtste leder die er is, en de inhoud was eigenlijk afval, dat smeten ze gewoon weg. We hadden er 65 mee, meestal bruin, maar ook zwart, en bepaalde stieren : wit, maar er lagen er duizenden. Het maakt ‘ons’ enorm agressief, en daarom moeten ze eraan, elke 3 jaar ging dat zo daar. Dat was even slikken.

    1. Jeetje, wat een verhaal! Wat knap dat je het hebt aangedurfd. Lijkt me onwijs heftig om mee te maken. Zo zie je maar weer, wat voor een vreemde tradities men er op na houdt. Bedankt voor het delen van je verhaal!

      1. Sorry dat ik nu nog reageer hoor. Intussen ben ik al eens terug geweest in Nepal en heb daar opnieuw hetzelfde tafereeltje kunnen meemaken. Er vielen mij nu meer zaken op als je zo’n dier slacht, nogal expliciet om hier op te pennen. Je kunt me altijd schrijven op mijn email adres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.